byrackaforever.blogg.se

Andra helgen på luspudelutbildningen!
Andra helgen! 
 
Vi kom till Halmstad lite för tidigt och tog en vindpinade promenad på stranden. För en skåning är det så rått med klippor och stenar!
 
Checkade in och installerade hundarna på hotellrummet och sen gick jag till samling i teorilokalen. 
Denna helgen var det ett nytt trevligt ekipage med och även en ny instruktör. Vi gick igenom läxan, träningsdagboken och fick kvällsfika innan vi gick ner i träningslokalen. Plattformsarbete stod på schemat och det gick riktigt bra. Där känner Wilmer sig trygg och kan spelets regler 🐾🐾
 
 
Resten av helgen var jobbig för Wilmer, något störde honom och jobbigt att inte förstå vad det kunde vara! Var det det nya ekipaget, den nya instruktören? Eller var det jag? Kanske hade han en jobbig helg, vi var på utbildning hela förra helgen också.                                                   Det kan även bli för mycket för en liten byracka! 
 
Nåja, vi jobbade på med optimering, rumssök och ingen tvivel om att han kan doften. Och Sonja visade sig vara en superstjärna både på plattformen (som hon inte riktigt förstått innan) och på sökbanan. Snygga liggmarkeringar och inga problem alls med optimeringen. 
Marie som håller i utbildningen tycker att vi har utvecklats, ibland är det bara svårt att själv se framstegen! 
 
 
Under helgen har vi även haft genomgång om vägglusen. Hur den lever, hur den förökar sig - hanen sticker sitt könsorgan direkt in i magen och honan sparar spermien tills det är dags för reproduktion - grymt men smart för överlevnaden. De verkar väldigt svåra att ta kål på och smarta som få. 
I forskning har man sett att den tar kål på cancerceller och jag undrar hur länge det dröjer tills den används till just det? 
I dagsläget kostar en vägglus ca 12 kr.
Det kliar alltid lite extra när vi pratar vägglöss!
 
 
Under helgen hann jag även med att göra en ny snufflemat till hundarna. I lite mindre format så de är lättare att ta med på kurser och utbildningar. 
En till ska bli klar i veckan så de har vars en. 
Bästa sysselsättningen inomhus, ja näst rumssök förstås! 
 
 
Allt gott från byrackorna 
och matte Marie