byrackaforever.blogg.se

Första helgen på vägglusutbildningen!
 
 
 
Så är första helgen på Dog in Work i Halmstad avklarad och vi kom hem med huvudet fyllt av ny kunskap och men nya vänner. Vilket härligt gäng vi är som ska gå utbildningen!
Alla är på olika nivåer och vi började helt från grunden med startrutiner och som Marie så fint sa på klingande norska - är grunden rätt lagd så står man stabilt!
Vid ankomst fredag kväll bjöds det på kvällsfika och presentation av både oss deltagare men också av instruktörerna Marie, Marie, Sus och Anna. Sen gick vi direkt ner till sökplattformen och tränade en timme, de tittade på sökmönster, startrutiner och såklart på vad vi behöver jobba på. Vi sov riktigt gott på natten i deras helt nybyggda hotell. 
Lördag morgon tog jag med hundarna ner på stranden så de fick bralla av sig ordentligt innan dagen grydde, det var svinkallt och alldeles underbart i soluppgången. Tillbaka till anläggningen och frukost efterföljt av teori. Vi gick igenom plattformen och sen tränade vi på startrutiner, stadga, belöningsplacering och vi fick med oss en massa nytt. Var sjukt imponerad av Wilmers stadga, sökarbete och hur metodisk han är jämfört med Sonja som är en ångvält... 
 
 
 
 
Helgen gick väldigt snabbt och vi varvade teori med praktik på både sökplattformen och på sökbanan, vi fick beröm för vårt samarbete och för att jag var så strukturerad och lugn. Härlig feedback och jag var riktigt stolt över vårt samarbete! Normalt är jag en väldigt ivrig person men Wilmer har lärt mig att det går inte att stressa honom. Det får liksom gå i hans takt! 
På söndag morgon hade Stefan genomgång med oss om hur en eventuell anställning kan se ut, hur det går till på ett operativt sök och annat bra att veta. 
 
 
Ivrig som jag är ville jag såklart igång med att söka på vägglössen med en gång men det får snällt vänta tills nästa tillfälle! Först sätta grunderna som sagt och sen kommer lössen. Vi kommer att få ett rör med oss hem med ett par vägglöss som kommer att reproducera sig så att vi kan följa utvecklingen från ägg till vuxen. Känna igen alla stadierna. Lite läskigt är det att vi ska mata dem med vårt eget blod, de ska alltså bita oss ca en gång i månaden. Om någon ställer upp frivilligt så hör av er... 
 
Nu är det hemuppgifter som ska göras, skriva träningsdagbok, dokumentera och min helt nya favoritutvärdering:
Two stars and a wish - nämn två saker som gick bra på träningspasset och en sak som kan bli bättre nästa gång - genialiskt!
 
Hoppas ni hänger med oss på hela resan till färdiglicenserad luspudel!
 
Ha det fint,
 
Marie och Byrackorna